Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

10 Ekim Dünya Saatçilik Günü İlan Edildi

İstanbul Ticaret Odası, 10 Ekim'i 'Dünya Saatçilik Günü' olarak kabul etti. Sektörel farkındalık artırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 18:34
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 18:34

10 Ekim Dünya Saatçilik Günü İlan Edildi

10 Ekim "Dünya Saatçilik Günü" Olarak İlan Edildi

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi Meclisi, 10 Ekim tarihinin "Dünya Saatçilik Günü" olarak kabul edilmesi hakkında önemli bir karar aldı.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, konunun gündeme gelmesinde Dr. Çağrı Gündoğdu'nun önerisi etkili oldu. Meclis toplantısında, insanların yaşamında saatlerin taşıdığı önemin hatırlanması amacıyla bu tarihin belirlenmesi kararlaştırıldı.

Sektör Farkındalığı Artacak

İTO Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi Başkanı Mahmut Şevket Arıkan, bu özel günün sektöre yönelik farkındalık oluşturacak önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Vakfı'nın Başkanı Hayrettin Akpınar ise, bu günün önemine değinerek, vakıf olarak bu günün anısına özel etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.

Geçmişten Geleceğe Saatçilik

İTO Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi Meclis Üyesi Dr. Çağrı Gündoğdu, saatçiliğin yalnızca bir meslek olmaktan öte, geçmişten günümüze aktarılan bir gelenek olduğunu vurguladı. Gündoğdu, yıllardır bağlı oldukları bu mesleğin, bir yaşam yolculuğu olarak gördüklerini ve bu değerli mirası sürdürme çabaları içinde olduklarını belirtti.

Dr. Gündoğdu, sektörel farkındalığı artırmak amacıyla bu tür bir günü kutlama fikrinin hayata geçmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Dr. Çağrı Gündoğdu'nun (ortada) önerisiyle gündeme gelen konu...

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Dr. Çağrı Gündoğdu'nun (ortada) önerisiyle gündeme gelen konu, mecliste görüşülerek saatin insan hayatındaki yerinin hatırlatılması ve vurgulanması için 10 Ekim'in "Dünya Saatçilik Günü" olarak kabul edildi.