Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

16. Dünya Barış Çocukları Festivali Fas'ta Başladı

Fas'ta düzenlenen festivalde 26 ülkeden çocuklar, barış mesajıyla halk dansları sergiliyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 07:31
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 07:31

16. Dünya Barış Çocukları Festivali Fas'ta Başladı

16. Dünya Barış Çocukları Festivali Başlıyor

Fas'ta, 16. Dünya Barış Çocukları Festivali açılışı yapıldı. Bu yıl festival, Fas Krallığı'nın himayesinde Buregreg Vakfı tarafından düzenleniyor ve 26 farklı ülkeden gelen çocukların katılımıyla gerçekleşiyor.

Fildişi Sahili'nin Özel Katılımı

Festivalin açılış etkinliklerine, Fildişi Sahili özel konuğu olarak katıldı. Türkiye'den TED Ankara Koleji Halk Dansları Topluluğu'nun da yer aldığı açılış töreni, çeşitli ülkelerin temsilcilerinin gösterileriyle renklendi.

Barış Çağrısı ve Savaşların Etkisi

Fildişi Sahili Ulusal Meclis Başkan Vekili Tumdia Yaya, savaşların dünya üzerindeki yıkıcı etkilerini dile getirerek, Filistin'deki duruma dikkat çekti. Gazze’deki sivil kayıplarına işaret eden Yaya, çocukların bu savaşlardan en çok etkilenen grup olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak ve Temsil

Festivalin esin kaynağının Türkiye'deki TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği olduğunu belirten Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç, TED Ankara Koleji Halk Dansları Topluluğu'nun ülkemizi temsil etmesinin önemine değindi. Kılıç, festivaldeki performansların büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Kültürel Zenginlik ve Gösterimler

Bir hafta boyunca sürecek olan festivalde, Fas’ın Sale ve Rabat şehirlerinde halk dansları gösterileri düzenlenecek. Türkiye’yi temsilen sahne alan TED Ankara Koleji Halk Dansları Topluluğu, Karadeniz Bölgesi’ne ait horon gösterisi ile büyük beğeni topladı.

Buregreg Vakfı tarafından düzenlenen festival, Fas Kralı 6. Muhammed’in himayesinde her yıl Kral’ın tahta çıkış yıl dönümünden önceki hafta yapılmaktadır. Bu yıl 16. kez düzenlenen etkinlik, tarihi ve kültürel yönleriyle Sale kentini tanıtma fırsatı sunuyor.