Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başladı

Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen festival, kütüphanelerin dijital dönüşümünü ve yeni teknolojileri tartışıyor.

Yayın Tarihi: 04.04.2025 22:08
Güncelleme Tarihi: 04.04.2025 22:08

2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başladı

2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başladı

Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen festival, kodlama, dijital hikaye anlatıcılığı, akıllı kitap, robotik, animasyon, yapay zeka ve algoritma gibi konuları kapsamaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Destekleri

Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından, 61. Kütüphane Haftası çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Etkinlik, kütüphanelerin dijital dönüşümündeki rolünü, son teknolojik yenilikleri ve inovatif hizmet modellerini çeşitli programlarla ele almaktadır.

Açılış Paneli

Festivalin açılışında, moderatörlüğünü Taner Beyoğlu'nun üstlendiği "Üreten Kütüphaneler: Geleceğin Akıllı ve Yenilikçi Modelleri" paneli yapıldı. Beyoğlu, "Türk kütüphaneciliği, uluslararası bilgiyi içeri aktaran değil, kendi tecrübesini dışarı sunan bir potansiyele sahip" diye belirtti.

Panel Konuşmaları

Prof. Dr. Oya Gürdal, "Eskimeyen Paradigma: Aklın İşlendiği, Bilginin/Bilimin Üretildiği Ekosistemler" başlıklı konuşmasında, kütüphanelerin tarihsel önemine işaret etti. Ayrıca, kütüphanelerde yapay zeka kullanımına dair bazı öneriler sunarak, doğru teknolojilerin seçilmesinin önemine dikkat çekti.

Uluslararası Katılım

Ertuğrul Çimen, "Kütüphaneleri Geleceğe Taşımak: Akıllı ve Yenilikçi Modeller" başlığı altında yaptığı sunumda kütüphanecilerin dönüşüm süreçlerine katılımını vurguladı. Çimen, yapay zeka konusunda bazı adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Bilişim Vadisi ve Girişimci Destekleri

Tuba Öztepe, "Bilişim Vadisi ve İyi Uygulama Örnekleri" konulu konuşmasında, girişimciler için sundukları imkanları tanıttı. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Genel Müdürü Dr. Önder Kul ise, girişimciliğin kültürel kökenlerine vurgu yaptı ve merkezin uluslararası düzeydeki başarılarını paylaştı.

Festivalin Amacı ve Detayları

Uzman katılımcılarla gerçekleştirilen festival, bilgi profesyonellerini, akademisyenleri ve teknoloji meraklılarını bir araya getirerek, kütüphane hizmetlerinin geleceğine ışık tutmayı hedeflemektedir. Festival, Türkiye'nin farklı şehirlerinden 31 halk kütüphanecisini ve 40'tan fazla teknoloji firmasını ağırlamaktadır.

Etkinlikte, kütüphaneler ile teknoloji alanındaki işbirlikleri ve yenilikçi projeler vurgulanıyor. Festivalin programına ilişkin detaylı bilgilere www.kutuphaneveteknoloji.com ve ramikutuphanesi.gov.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz.

61. Kütüphane Haftası kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel...

61. Kütüphane Haftası kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün bu yıl ikincisini düzenlediği "Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali" başladı. Rami Kütüphanesi'ndeki festivalde, "Üreten Kütüphaneler: Geleceğin Akıllı ve Yenilikçi Modelleri" paneli gerçekleştirildi. Panele, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu (ortada), Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Gürdal (sol 2), Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu (IFLA) Avrupa Bölge Komitesi Başkanı ve MEF Üniversitesi Kütüphane Direktörü Ertuğrul Çimen (solda), Bilişim Vadisi Genel Müdür Yardımcısı Tuba Öztepe (sağ 2) ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Genel Müdürü Dr. Önder Kul (sağda) katıldı.