Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Devam Ediyor

Fethiye'de devam eden festivalde yamaç paraşütü gösterileri ve özel etkinlikler gerçekleşiyor.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 18:46
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 18:46

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Devam Ediyor

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, ikinci gün etkinlikleriyle hız kesmeden devam ediyor.

Yamaç Paraşütü Gösterileri

Fethiye Belediyesi öncülüğünde ve pek çok sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla gerçekleştirilen festivalde, yamaç paraşütü akrobasi, tandem (ikili) ve üçlü atlayışlar yapıldı.

Özel Uçuş Deneyimi

Festival kapsamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tanınmış yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile birlikte Babadağ 1700 pistinden tandem atlayış gerçekleştirdi. Yaklaşık 45 dakikalık bir uçuşun ardından, Belcekız sahiline iniş yapan ikili, iniş sırasında Türk bayrağı açtı.

Bir Mesaj ve Destek

Karaca, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) üzerinde gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlere saygı duruşu niteliğinde uçuş gerçekleştirdiğini belirterek, Fethiye'yi tanıtmanın önemine vurgu yaptı. "Fethiye gerçekten çok özel bir yer. Dünyanın en güzel uçuş pistlerinden biri olan Babadağ'dan uçmak, insanlara eşsiz bir heyecan veriyor. Yukarıdan Ölüdeniz'in tüm güzelliklerini görmek herkese nasip olmaz" dedi.

Yamaç Paraşütüne Dair Yorumlar

Yamaç paraşütü deneyimi olan pilot Oğulcan Geldikaya, 10 yıldır bu sporu yaptığını ifade etti ve yamaç paraşütünün kurallara uyulduğu sürece tehlikeli bir spor olmayacağını sözlerine ekledi.

Festivalin Son Tarihi

Fethiye’deki festivalin bu yılki etkinlikleri, 27 Ekim tarihinde sona erecek.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali ikinci gün etkinlikleriyle sürdü. Festival kapsamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca (fotoğrafta) da yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile Babadağ 1700 pistinden tandem atlayış yaptı. Karaca, gazetecilere açıklama yaptı.