Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Fethiye'de Başladı

Fethiye'de gerçekleşen 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 34 ülkeden yamaç paraşütçülerle açıldı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 19:55
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 19:56

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Fethiye'de Başladı

Fethiye'de Festival Coşkusu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali start aldı. Festivale, Fethiye Belediyesi öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle hazırlıklar yapıldı. Açılış töreni, muhteşem manzarasıyla ünlü Belcekız Sahili'nde gerçekleştirildi.

Onlarca Ülkeden Katılımcı

34 farklı ülkeden yaklaşık 500 yamaç paraşütçüsünün yanı sıra, dünyanın önde gelen akrobasi sporcuları da festivalde yer alıyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, açılışta yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen bu festivalin birçok gösteriye ev sahipliği yapacağını belirtti.

Yamaç Paraşütü Uçuşları

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, 2023 yılının başından bugüne kadar 115 bin 916 tandem ve 51 bin 985 single olmak üzere toplamda 167 bin 901 kişinin yamaç paraşütü yaptığını ifade etti.

Gösteri ve Etkinlikler

Festival kapsamında Beşkaza Meydanı'nda Türk Hava Kurumu'na ait sıcak hava balonları uçuşu gerçekleştirildi. Aynı zamanda meydanda ve Ölüdeniz'de paramotor ekipleri çeşitli gösteriler sundu.

Protokol Katılımı

Ayrıca festivalin açılış törenine Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras gibi protokol üyeleri ile birçok vatandaş katıldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali gerçekleştirildi. Festival kapsamında Beşkaza Meydanı'nda Türk Hava Kurumu'na ait sıcak hava bolunu öğrencilerle uçuş yaptı. Meydanda ve Ölüdeniz'de de paramotor ekibi gösteri sundu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali gerçekleştiriliyor. Fethiye Belediyesinin öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Belcekız Sahili'nde yapıldı. Törende, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konuşma yaptı.