Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

3. İlahiyat Yıldızları Ödülleri Kitap Okuma Yarışması Başvuruları Sona Eriyor

Talep gören yarışmanın başvuruları 31 Temmuz'da sona erecek. Umre ödüllü katılım fırsatını kaçırmayın!

Yayın Tarihi: 29.07.2024 13:44
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 13:44

3. İlahiyat Yıldızları Ödülleri Kitap Okuma Yarışması Başvuruları Sona Eriyor

3. İlahiyat Yıldızları Ödülleri Kitap Okuma Yarışması

Türkiye İlahiyatlılar Derneği (TÜİD) tarafından düzenlenen 3. İlahiyat Yıldızları Ödülleri Kitap Okuma Yarışması için başvurular sürüyor. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmada, katılımcıların Nübüvvet'in Işığında Peygamberimin İzinde adlı eseri okuyarak, çevrim içi platformda hazırlanan sınav sorularını yanıtlamaları bekleniyor.

Başvuru Süreci ve Yarışma Detayları

Başvurular, 31 Temmuz tarihinde sona erecek. Şu ana kadar 30 binden fazla gencin katılımı ile ilgi gören yarışma, ilahiyatyildizlariodulleri.com adresi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor.

Yarışma Kitabı ve Sınav Tarihi

Yarışmanın kitabı, e-kitap formatında ücretsiz olarak okunabileceği gibi matbu olarak da temin edilebilir. Sınav, 10 Ağustos tarihinde çevrim içi olarak yapılacak ve çoktan seçmeli 80 sorudan oluşacak. Katılımcılara 60 dakika süre verilecek.

Ödüller ve Katılım Koşulları

Her katılımcının yalnızca bir kez sınava girebileceği bu yarışmada, lise ve yetişkin kategorilerinde çeşitli ödüller verilecek. Lise kategorisinde birinciye telefon, ikinciye tablet, üçüncüye elektrikli skuter gibi ödüller sunulurken; yetişkin kategorisinde birinci, ikinci ve üçüncüye umre ziyareti, dördüncüye tablet ve beşinciye elektrikli skuter ödülleri verilecek. Ayrıca, 81 il birincisine de kitap seti hediye edilecek.

Amaç ve Ödül Töreni

Yarışmanın amacı, gençlerin dini bilgi ve kültürel birikimlerini artırmak. Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmanın ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etmişti.