Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

37 İl'de Dolandırıcılık Yapan 3 Kişi Yakalandı

İnternet üzerinden sahte otomobil ilanlarıyla dolandırıcılık yapan 3 kişi, 405 olayda yaklaşık 5 milyon lira kazanım elde etti. Adliyeye sevk edildiler.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 12:53
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 12:53

37 İl'de Dolandırıcılık Yapan 3 Kişi Yakalandı

İnternet Dolandırıcıları Çözüldü

37 ilde otomobil satışı adı altında dolandırıcılık yapan 3 kişi, Çorum merkezli bir operasyon sonucunda yakalandı. Şüphelilerin toplamda 405 dolandırıcılık olayı gerçekleştirdiği ve bu yolla yaklaşık 5 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlendi.

Dolandırıcılık Yöntemi ve Operasyon Süreci

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, artan kapora dolandırıcılığı şikayetleri üzerine harekete geçti. Üç ay süren bir çalışma ile, dolandırıcıların ilan sitelerinde mevcut otomobil ilanlarını kopyalayarak, daha düşük fiyatlarla sahte ilanlar yayınladıkları ve bu ilanlara ilgi duyan kişilerden çeşitli tutarlarda para aldıkları tespit edildi.

Gözaltına Alınma ve Adli Süreç

Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelilerin kimlikleri F.K, Ş.A ve A.S olarak belirlendi. Eş zamanlı operasyonla, 2 zanlı İstanbul’da, 1 zanlı ise Hatay’da yakalandı. Şüpheliler, ifade işlemleri için Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 dolandırıcı, daha sonra Çorum Adliyesi’ne sevk edildi.

Operasyon Anları Görüntülendi

Yapılan dolandırıcılığa yönelik düzenlenen "şafak" operasyonunun anlık görüntüleri de elde edildi. Bu görüntülerde, güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde şüphelilerin evlerine girerek gözaltına alınma anları yer alıyor.

Çorum merkezli 3 ildeki dolandırıcılık operasyonunda, kopyalama yöntemiyle yayınladıkları sahte...

Çorum merkezli 3 ildeki dolandırıcılık operasyonunda, kopyalama yöntemiyle yayınladıkları sahte ilanlarla gerçekleştirdikleri 405 dolandırıcılık olayından 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 3 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, Çorum Adliyesi'ne sevk edildi.