Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

37. Uluslararası İzmir Festivali Fazıl Say İle Finale Ulaşıyor

37. Uluslararası İzmir Festivali, Fazıl Say’ın muhteşem konseriyle dünü unutturacak bir kapanış gerçekleştiriyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 14:57
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 14:57

37. Uluslararası İzmir Festivali Fazıl Say İle Finale Ulaşıyor

Son Gün Heyecanı

İzmir Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen 37. Uluslararası İzmir Festivali, büyük bir coşku ile kapanış yapmaya hazırlanıyor. Festival, ünlü piyanist Fazıl Say ve Şef Nil Venditti yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası (AASSO) ile sona erecek.

Tarihi Atmosferde Konser

İKSEV tarafından yapılan duyuruya göre, festivalin kapanış etkinliği 26 Temmuz Cuma akşamı, Bergama’nın tarihi Asklepion alanında gerçekleştirilecek. Konserde, Fazıl Say, Beethoven’ın Do minör 3 numaralı piyano konçertosunu seslendirecek.

Programın Devamı

Konserin ikinci yarısında ise, Nil Venditti yönetimindeki orkestra, ünlü İngiliz besteci Edward Elgar’ın "Enigma Varyasyonları" eserini icra edecek. Bu muhteşem kapanış konserinin, festival izleyicilerine teşekkür edebilmek amacıyla ücretsiz olarak düzenleneceği ifade edildi.

Ulaşım İmkanları

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi, konser günü Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi önünden saat 18.00’de sınırlı sayıda otobüs seferi düzenleyecek. Bu imkandan yararlanan sanatseverler, etkinliğe kolaylıkla ulaşabilecek.

Festivalin Önemi

37. Uluslararası İzmir Festivali, 7 Haziran tarihinde piyanist Gülsin Onay’ın Franz Liszt Oda Orkestrası ile sahne aldığı konserle başladı. Birbirinden değerli sanatçıların yer aldığı festival, birçok etkinlik ile sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.