Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı Başladı

Marintürk İstanbul City Port Pendik'te düzenlenen fuar, karavan aşkını ve doğa tutkusunu bir araya getiriyor.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 16:25
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 16:25

4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı Başladı

4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı Kapılarını Açtı

Alternatif tatil olanaklarını sunan 4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, Marintürk İstanbul City Port Pendik'te başladı. Etkinlik, Anadolu Expo Fuarcılık tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği izni ile 11-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Yüzlerce Ürün Ve Katılımcı

Fuar, 100'den fazla karavan ve yaklaşık 200 tiny house, çadır, otağ, kamp ve karavan malzemesini sergiliyor. 600'ün üzerinde imalatçı firmanın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, çekme karavanlardan motokaravanlara, araç üstü çadır karavanlardan tiny house'lara kadar birçok farklı alternatif doğa yaşam ürünü yer alıyor.

Fiyat Aralıkları ve Bilgilendirmeler

Fuarda, çekme karavanların fiyatları 150 bin ila 2 milyon lira arasında değişirken, motokaravanların fiyat aralığı ise 1 milyon ila 12 milyon lira arasında bulunuyor. Etkinliğin açılışında konuşan Tamer Karaoğlu, organizasyon alanının bu yıl 12 bin metrekareye yükseltildiğini belirtti.

Uluslararası Katılım ve Beklentiler

Karaoğlu, fuara bu yıl 8 farklı ülkeden, Orta Doğu ve Avrupa'dan satın alma heyetlerinin geleceğini duyurdu. Geçen yıl 90 milyon liralık bir hacim gerçekleştiğini, bu yıl ise 150 milyon lira gibi bir rakam beklediklerini ifade etti.

Karavan Alıcılarına Öneriler

Karaoğlu, karavan almayı düşünenler için bütçe planlamasının önemine dikkat çekerek, "Karavanlar artık bir yatırım aracı haline geldi" dedi. Ayrıca, güvenlik donanımının da önemli olduğunun altını çizdi.

Satış Sonrası Destek İhtiyacı

Karaoğlu, Türkiye'deki karavan üretim sektörünün en büyük eksiğinin satış sonrası destek olduğunu vurguladı. Bakım ihtiyacı olan karavanların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Alternatif tatil ve yaşam imkanı sağlayan ürünlerin sergilendiği 4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa...

Alternatif tatil ve yaşam imkanı sağlayan ürünlerin sergilendiği 4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, Marintürk İstanbul City Port Pendik'te başladı. 15 Eylül’de sona erecek fuarda 100’ün üzerinde karavan ve 200 civarında tiny house, çadır, otağ, kamp ve karavan malzemeleri sergilenecek. Anadolu Expo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu, fuarla ilgili açıklamalarda bulundu.