Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AB, Ermenistan ile Vize Serbestisi Görüşmelerine Başlıyor

AB, Ermenistan ile vize serbestisi müzakerelerine başlama kararı aldı, bu haberden ülkede büyük bir memnuniyet duyuldu.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 15:06
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 15:06

AB, Ermenistan ile Vize Serbestisi Görüşmelerine Başlıyor

AB ve Ermenistan Arasındaki Tarihi Anlaşma

Avrupa Birliği (AB), Ermenistan ile vize serbestisi konusunda müzakerelere başlayacağını duyurdu. AB Konseyi'nin yaptığı resmi açıklamada, bu kararın alınmasından dolayı bir memnuniyet belirtildi.

Görüşmelerin Detayları

Açıklamada, Ermenistan ile vize serbestisi sağlanmasının, her iki tarafın belirleyeceği kriterlerin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi durumunda değerlendirileceği ifade edildi. Konsey ve üye ülkeler, bu kriterlerin belirlenmesi ve gözden geçirilmesinden sorumlu olacak.

Ermenistan Dışişleri Bakanı'nın Tepkisi

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bu karardan duyduğu mutluluğu dile getirerek AB ve üye ülkelerin dışişleri bakanlarına teşekkür etti. Mirzoyan, bu adımı "tarihi" olarak nitelendirip, "Bu, Ermenistan ile AB arasında ortak değerler ve ilkeler çerçevesinde gelişen ilişkiler açısından büyük bir dönemeci simgeliyor," dedi.

Vize Serbestliği ve Gelecek

Vize serbestliği, Ermenistan vatandaşlarının, Şengen Bölgesi'ndeki ülkelere vize almadan kısa süreli ziyaretler gerçekleştirmesine imkan tanıyacak. Ancak, görüşmelerin sonuçlanması ve bu sürecin tamamlanması muhtemelen birkaç yıl alacak.