Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AB, İnsan Hakları İhlalleri Sebebiyle Yaptırım Uyguluyor

AB, insan hakları ihlalleri nedeniyle 4 kişi ve 2 kuruluşu yaptırım listesine aldı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 17:58
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 17:58

AB, İnsan Hakları İhlalleri Sebebiyle Yaptırım Uyguluyor

AB'nin Yeni Yaptırımları

Avrupa Birliği (AB), 'küresel insan hakları yaptırım rejimi' kapsamında dört kişi ve iki kuruluş için yaptırım kararı aldığını duyurdu. Yapılan bu yaptırımlar, işkence ve cinsel şiddet gibi insan hakları ihlallerindeki rollerinden ötürü uygulanacak.

Yaptırım Listesine Alınan İsimler

AB Konseyinin açıklamasına göre, Suriye'nin Beşşar Esed rejiminin Genelkurmay Başkanı Abdülkerim Mahmud İbrahim ve Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas, sivillere yönelik sistematik işkence ve cinsel şiddet eylemlerinden sorumlu tutularak listeye alındı.

Kuzey Kore ve Rusya'dan Cezalar

Kuzey Kore'nin Devlet Güvenliği Bakanı Ri Chang-dae de, muhalif kişilere ve gözaltındaki kadınlara karşı cinsel şiddet içeren eylemler nedeniyle yaptırım listesinde yer aldı. Ayrıca, Rusya'nın Herson kentinde cezaevi yöneticisi Evgeniy Sobolev de sistematik insan hakları ihlalleri yapmakla suçlanıyor.

Yaptırım Uygulanan Kuruluşlar

Ayrıca, Haiti'deki kadına yönelik şiddetten sorumlu tutulan Kokorat San Ras ve Kuzey Kore'nin Onsong County MSS gözaltı merkezi de yaptırımlar kapsamına alındı.

Bu güncellemeler ile birlikte, AB'nin insan hakları ihlalleri sebebiyle uyguladığı yaptırım sayısı 117 kişiye ve 33 kuruluşa ulaştı. Uygulanan yaptırımlar, varlıkların dondurulmasını, AB vatandaşları ve şirketlerinin bu listedeki kişilere finansal destek sağlamasını yasaklamayı ve seyahat engeli getirmeyi içeriyor.