Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AB Komisyonu, Netanyahu'nun Kongre Konuşmasına Yanıt Vermedi

AB Komisyonu, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma hakkında herhangi bir değerlendirme yapmayacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 15:48
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 15:48

AB Komisyonu, Netanyahu'nun Kongre Konuşmasına Yanıt Vermedi

AB Komisyonu'ndan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepkisiz Kalma Kararı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşma hakkında yorum yapmayacaklarını duyurdu.

Brüksel'de Basın Toplantısı

Brüksel'deki günlük basın toplantısında, gazeteciler Netanyahu'nun konuşmasının neden olduğu tartışmalara dikkat çekerek, AB'nin konuya dair bir değerlendirmesi olup olmadığını sordu. AB Komisyonu sözcülerinden Nabila Massrali, "Bildiğiniz gibi, konuşmalar ya da politikacıların yorumları hakkında yorum yapmıyoruz," şeklinde yanıt verdi.

Orta Doğu'daki Pozisyon

Massrali, Orta Doğu'daki mevcut durum hakkında AB'nin tutumunun "çok net" olduğunu vurguladı. Bir başka basın mensubunun aynı konu hakkında sorduğu sorunun ardından, sözcü Ariana Podesta da benzer bir şekilde yanıt vererek, "Konuşma hakkında herhangi bir değerlendirme yapmayacağız. Dolayısıyla, sorunuzla ilgili de bir yorumumuz yok" dedi.

Netanyahu'nun Konuşması ve Tepkiler

Ursula von der Leyen başkanlığındaki AB Komisyonu, özellikle Gazze'deki durumla ilgili olarak İsrail lehine taraf tutmakla eleştiriliyor. Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Gazze'deki sivil kayıpların düşük olduğu ve bölgede açlık yaşanmadığını savundu. Başbakan'ın konuşması, katılımcılar tarafından defalarca alkışlarla kesildi.