Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'den Delta Hava Yolları'na Soruşturma Başlatıldı

Delta Hava Yolları, küresel yazılım sorunu sonrası uçuş iptalleri nedeniyle ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından soruşturuluyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 19:19
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 19:19

ABD'den Delta Hava Yolları'na Soruşturma Başlatıldı

ABD Ulaştırma Bakanlığı'ndan Delta Hava Yolları'na Soruşturma

Son günlerde yaşanan küresel yazılım sorunları sonucunda uçuş iptalleri yaşamaya devam eden Delta Hava Yolları hakkında ABD Ulaştırma Bakanlığı bir soruşturma başlattı. Bu süreç, yolcuların haklarının korunması amacıyla yürütülüyor.

Bakan Buttigieg'nin Açıklamaları

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Delta'nın yasalara uyumunu sağlamak ve yolculara gereken hizmetin verilmesini sağlamak için gerekli adımların atılacağını belirtti. Buttigieg, "Tüm yolcuların adil muamele görme hakkı var ve bu hakkın korunmasını sağlayacağım." diyerek, yolcuların haklarına olan bağlılığını vurguladı.

Küresel Yazılım Sorunu ve Etkileri

CrowdStrike isimli siber güvenlik şirketinden kaynaklandığı belirtilen küresel yazılım sorunu, havacılık sektörünü en çok etkileyen alanlar arasında yer aldı. Delta, bu sorundan en fazla etkilenen havayolu şirketlerinden biri oldu. FlightAware verilerine göre, 24 Ekim Cuma gününden bu yana Delta'nın 5,000'den fazla uçuşu iptal edildi.

CrowdStrike'ın gerçekleştirdiği güncellemelerin ardından Microsoft işletim sistemi ile aralarında yaşanan kopukluk sebebiyle, 8.5 milyon Windows cihazının etkilendiği tahmin ediliyor. Bu durum, sadece havacılık değil birçok sektörde olumsuz etkilere yol açtı.