Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'den Ethereum ETF'lerine Onay: Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar

SEC, bazı Ethereum ETF başvurularını onayladı. Yatırımcılar için heyecan verici gelişmeler yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 03:12
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 03:12

ABD'den Ethereum ETF'lerine Onay: Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan (SEC) Önemli Karar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bazı spot Ethereum (ETH) Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını nihai olarak onayladı. Bu onayla birlikte, yatırımcıların dikkatini çeken yeni bir dönemin kapıları aralanmış oldu.

Başvuru Sahipleri ve Beklentiler

Yapılan haberlere göre, onaylanan spot Ethereum ETF'lerinin salı günü itibarıyla işlem görmeye başlaması öngörülüyor. Bu süreçte ön plana çıkan yatırım şirketleri ise BlackRock, Fidelity Investments ve Bitwise Asset Management.

BlackRock ve Fidelity'den Açıklamalar

BlackRock, iShares Ethereum Trust ETF'sine (ETHA) ilişkin kayıt beyanının SEC tarafından kabul edildiğini duyurdu. 23 Temmuz tarihinde bu ETF'nin Nasdaq'ta işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Fidelity Investments ise etherin performansını takip edecek olan Fidelity Ethereum Fonu'nu (FETH) piyasaya sürmeyi planladığını açıkladı.

Ayrıca, Bitwise Asset Management, Bitwise Ethereum ETF'nin (ETHW) 23 Temmuz'da New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başlayacağını ifade etti.

Önceki Onaylamalar ve Gelişmeler

SEC, bu yılın ocak ayında spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onaylamıştı. BlackRock, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise, Grayscale Investments ve Invesco gibi firmalar, spot Bitcoin ETF'si için SEC'e başvuruda bulunmuştu.