Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'den Golan Tepeleri Saldırısına Yanıt: Diplomasi Hala Mümkün

Beyaz Saray, Golan Tepeleri'ndeki roket saldırısını kınarken, diplomatik çözümlerin önemine vurgu yapıyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 19:11
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 19:11

ABD'den Golan Tepeleri Saldırısına Yanıt: Diplomasi Hala Mümkün

ABD, Golan Tepeleri Saldırısını Kınadı

Beyaz Saray, İsrail'in kontrolünde bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine yapılan roket saldırısını kınadı. Bu saldırının sorumlusunun Lübnan Hizbullahı olduğu iddia ediliyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, bu gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, "Halen diplomasi için zaman ve zemin olduğuna inanıyoruz," dedi.

Bölgedeki Gerilim ve Diplomatik Çabalar

Kirby, saldırının ardından yaptığı basın brifinginde, "Bu hafta sonu, futbol oynayan çok sayıda çocuğun canını alan korkunç saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendi," ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Mavi Hat boyunca hem saldırıların tamamen sona ermesi hem de İsrailli ve Lübnanlı vatandaşların evlerine güven içinde dönmeleri önemli," diyerek bölgedeki tansiyonun artmaması için sürekli görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Mecdel Şems Saldırısının Detayları

İsrail ordusu, saldırının hedefi olan futbol sahasına roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinden ateşlendiğini açıkladı. Bu saldırı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi yaşamını yitirirken, 35 kişi yaralandı. Hizbullah, saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, "Olayla ilgili herhangi bir bağlantımız yok," dedi.

Netanyahu'dan Sert Tepki

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek," diyerek, saldırının sonuçlarının karşılığını alacağını belirtti.