Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'den Netanyahu'nun İddialarına Yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı, Netanyahu'nun protestocuların İran'dan destek aldığı yönündeki iddialarını reddetti.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 22:41
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 22:41

ABD'den Netanyahu'nun İddialarına Yanıt

ABD, Netanyahu'nun Protestocular Hakkındaki İddialarını Reddetti

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kongre'deki açıklamalarına yanıt vererek, İsrail karşıtı protestocuların büyük çoğunluğunun İran tarafından desteklenmediğini duyurdu.

Matthew Miller'dan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun "kullanışlı ahmaklar" ifadesini kullandığını hatırlatarak, Amerikadaki çoğu protestocunun bu tür bir destek almadığını belirtti. Miller, "Amerika'daki protestocuların büyük çoğunluğu, İran'dan emir almadığını biliyoruz. Birçok kişi durumu anlamaktan uzak" ifadelerini kullandı.

Gösteri Hakkı ve Siyasal Açıklık

Miller, protestocuların gösteri yapma hakkının son derece önemli olduğunu vurguladı. "Washington sokaklarında bulunanların çoğunluğunun vatansever Amerikalılar olduğunu biliyoruz ve bu haklarını sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Miller'dan Ekstra Açıklama

Netanyahu'nun ifadeleriyle ilgili daha fazla açıklama yapmaktan kaçınan Miller, "Her zaman olduğu gibi Başbakanın söylediklerine yanıt vermeme ilkesini benimseyeceğim" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Netanyahu'nun açıklamalarının ABD'nin iç işlerine müdahale olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.

Protestolar Hakkında Genel Görüş

Miller, "Neticede endişelerimiz olduğunda bunu genellikle onunla özel olarak görüşüyoruz. Protestolar hakkında istediğini söylemekte özgür ancak bizim de görüşlerimizi ifade etme hakkımız var" diyerek ifade özgürlüğüne vurgu yaptı.

Netanyahu, dün ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kendisini protesto eden Amerikalılıkların İran tarafından desteklendiğini ve "İran'ın kullanışlı ahmakları" olarak nitelendirdi. Bu sözleri, Kongre üyeleri tarafından alkışlandı.