Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle İstifa Etti

Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından istifa etti.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 17:54
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 17:54

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle İstifa Etti

Gizli Servis Direktörü Cheatle İstifasını Duyurdu

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim mitingi sırasında yaşanan olaylar sonrasında eleştirilerin hedefi haline gelen ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, istifa etti.

Associated Press'in bildirdiğine göre, Cheatle'in istifası, kendisinin Gizli Servis personeline gönderdiği bir e-postaya dayandırılarak açıklandı. Cheatle, e-postasında, "Güvenlik zafiyeti için tüm sorumluluğu alıyorum. Yaşanan olayların ardından zor olanı seçerek, istifa etme kararı aldım," dedi.

Temsilciler Meclisi'nde Yükselen İstifa Çağrıları

Cheatle'in istifası, dünkü Temsilciler Meclisi oturumunda eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili soruların yanı sıra geldi. O oturumda Cheatle, suikast girişimini "Gizli Servisin çok uzun yıllardır yaşadığı en büyük operasyonel başarısızlığı" olarak tanımladı. Olayın aydınlatılması ve benzer zafiyetlerin bir daha yaşanmaması için gereken adımları attıklarını belirtti.

Oturum boyunca, her iki partiden Kongre üyeleri Cheatle'i sorgulayarak, güvenlik açığı nedeniyle sert eleştirilerde bulundular ve ona "derhal istifa etme" çağrısı yaptılar. Bu yoğun eleştiriler neticesinde, Cheatle bugün istifa ettiğini resmen duyurdu.

Kimberly Cheatle, 2022 yılında ABD Gizli Servis Direktörü olarak atanmıştı.