Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Gizli Servis Direktörü, Trump'a Suikast Girişimini Değerlendirdi

Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, Trump'a yönelik suikast girişimini en büyük başarısızlık olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 18:10
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 18:10

ABD Gizli Servis Direktörü, Trump'a Suikast Girişimini Değerlendirdi

Suikast Girişiminde Kritik Açıklama

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cheatle, bu olayın kurumun geçmişteki en büyük operasyonel hatası olduğunu belirtti.

Tüm Sorumluluğu Üstleniyorum

Temsilciler Meclisi'nde yapılan oturumda konuşan Cheatle, Trump'a yönelik suikast girişiminin kabul edilemez olduğunu ve bu durumla ilgili tüm sorumluluğu üzerine aldığını vurguladı.

Güvenlik Açıkları ve Eleştiriler

Cheatle, bu tür güvenlik sorunlarının bir daha yaşanmaması için iç görüşmeler yaptıklarını ve gerekli önlemleri almak üzere çalıştıklarını açıkladı. Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, suikast girişimiyle ilgili çok sayıda güvenlik açığı olduğu iddiasıyla Cheatle'a istifa çağrısında bulundu.

Trump'a Yönelik Saldırı

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da düzenlenen bir mitingde konuşma yaparken silahlı saldırıya uğradı. Bu olayda, mitinge katılan bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi ise yaralandı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

FBI'ın Açıklamaları

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bu durumu suikast girişimi olarak nitelendirerek, olayın ardından 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un bu girişimi gerçekleştiren kişi olduğunu belirtti.