Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Gizli Servisi, Trump'a Suikast Girişimini Araştıracak

ABD Gizli Servisi, Donald Trump'a suikast girişimi için bağımsız bir soruşturmayı destekliyor. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 16:22
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 16:22

ABD Gizli Servisi, Trump'a Suikast Girişimini Araştıracak

Bağımsız Soruşturma Desteği

ABD Gizli Servisi Direktörü Kimberly Cheatle, eski başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimi hakkında bağımsız bir güvenlik soruşturmasına destek verdi.

Olayın Değerlendirilmesi

Fox News kaynaklı habere göre, Cheatle, 13 Temmuz’da yaşanan suikast girişiminin değerlendirileceği bu soruşturmaya yönelik beklentilerini dile getirdi. Soruşturmanın benzer olayların tekrarlanmaması adına önemli öneriler sunmasını umduğunu belirtti.

İşbirliği ve İç İncelemeler

Cheatle, Trump'a yönelik bu suikast girişimine dair bağımsız soruşturma kapsamında işbirliği yapma arzusu taşıdığını ifade etti. Gizli Servis’in, olayla ilgili iç mekanizmasını incelemek için adımlar attığını da ekledi.

Şeffaf İşbirliği Taahhüdü

Cheatle ayrıca, Gizli Servisinin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve ABD Kongresi gibi diğer birimlerle hızlı ve şeffaf bir işbirliği gerçekleştireceğini vurguladı. "ABD Gizli Servisi'nin hatasız bir görev misyonu var; güvenliği sağlamak için gereken her adımı atacağım." dedi.

İç Güvenlik Bakanı'nın Açıklamaları

Alejandro Mayorkas, bu bağımsız soruşturma çerçevesinde Gizli Servis'in Trump'a yönelik saldırı öncesi ve sonrası politika ve prosedürlerinin 45 gün içerisinde inceleneceğini duyurdu.

Kongre Soruşturması

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ise Kongre düzeyinde soruşturma başlatma sözü verdi.

Suikast Girişimi Detayları

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler bölgesinde düzenlenen mitingde, destekçilerine hitap ederken silahlı saldırıya uğradı. Olayda, mitinge katılanlardan biri hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

FBI'in Tanımlaması

FBI, bu olayı suikast girişimi olarak tanımladı ve soruşturmaların sonuçlarının ardından saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirdi.