Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Gizli Servisi, Trump'a Suikast Girişiminin Güvenliğini Savunamıyor

ABD Gizli Servisi, eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişiminin güvenliğini sorguladı. Vekil Direktör Roland Rowe, hataları kabul etti.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 18:14
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 18:14

ABD Gizli Servisi, Trump'a Suikast Girişiminin Güvenliğini Savunamıyor

Trump'a Yönelik Suikast Girişimi Üzerine Açıklamalar

ABD Gizli Servisi Vekil Direktörü Roland Rowe, 13 Temmuz tarihinde eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin gerçekleştirildiği çatının güvenliğiyle ilgili savunma yapmanın mümkün olmadığını ifade etti. Rowe, Senato Komitesinde verdiği ifadede, yaşanan olaydan duyduğu utancı dile getirdi.

Savunma Yapılamadı

Rowe, suikast girişiminin yaşandığı yerin güvenli hale getirilememesi konusundaki soruları yanıtlayamadığını belirtti. Olayın ardından benzeri alanların güvenliği için birden fazla yetkilinin incelemelerde bulunacağını vurguladı. Rowe, çatıda ateşli silah taşıyan Thomas Matthew Crooks'un varlığından ne Gizli Servis keskin nişancılarının ne de eski Başkan'ın güvenlik ekip üyelerinin haberdar olduğunu açıkladı.

Ölümcül Güç Kullanımı

Rowe, Crooks'u etkisiz hale getiren Gizli Servis keskin nişancısının saldırganı durdurmak için gerekli yetkiye sahip olduğunu, ateş etme izni almak zorunda olmadığını da ekledi.

Eski Direktörün İstifası

Eski ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, 22 Temmuz'da Temsilciler Meclisi'nde söz konusu suikast girişimi hakkında ifade vermişti. Kongre üyelerinin istifa baskısına dayanamayarak, ertesi gün görevinden ayrılması dikkat çekti. Cheatle'ın istifası sonrası Rowe, vekil olarak direktörlük görevini devraldı.

Saldırı Anı

Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler bölgesinde gerçekleştirdiği mitingde silahlı saldırıya uğradı. Bu saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi yaralandı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bu olayı suikast girişimi olarak nitelendirerek, olay yerinde öldürülen saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.