Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD, İsrail ve BAE Gazze'nin Geleceği İçin Toplantı Düzenledi

ABD, İsrail ve BAE, Gazze'de yaşanan saldırıların ardından geleceğe yönelik planlarını tartışmak amacıyla bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 15:36

ABD, İsrail ve BAE Gazze'nin Geleceği İçin Toplantı Düzenledi

ABD, İsrail ve BAE Gazze'de Saldırılar Sonrası Önemli Bir Toplantı Gerçekleştirdi

Gazze'de devam eden çatışmaların ardından, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında önemli bir görüşme gerçekleştirildi. Axios adlı haber kaynağının aktardığına göre, toplantı geçmiş haftanın perşembe günü Abu Dabi'de yapıldı.

Toplantıya Katılan Önemli İsimler

Gizli olarak düzenlendiği belirtilen bu toplantıya, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ev sahipliği yaparken; Brett McGurk, Beyaz Saray'ın Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü, ve İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer de katılanlar arasındaydı.

Filistinli Grupların Görüşmeleri

Öte yandan, Filistinli grupların Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altında bir araya gelerek kapsamlı bir ulusal birlik sağlama yönünde anlaşma sağladıkları bildirildi. Bu süreçte, Pekin’de düzenlenen toplantılara katılan 14 grup arasında Fetih, Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi de yer aldı.

İsrail Dışişleri Bakanı'nın Açıklamaları

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, Çin'deki toplantıya katılan Filistinli grupların Gazze'nin ortak kontrolü için bir anlaşma imzaladığını öne sürdü. Ayrıca, yaptığı açıklamada Gazze'de 7 Ekim'den itibaren meydana gelen büyük yıkımların ardından bu bölgenin Filistinli gruplar tarafından yönetilmeyeceğini iddia etti.