Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Kongresi'nin Genç Yahudi Üyesi Sara Jacobs'tan Netanyahu'ya Eleştiri

Sara Jacobs, Netanyahu'nun Kongredeki konuşmasına katılmama nedenini açıkladı ve Gazze'deki durumu sert bir dille eleştirdi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 23:45
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 23:45

ABD Kongresi'nin Genç Yahudi Üyesi Sara Jacobs'tan Netanyahu'ya Eleştiri

Sara Jacobs, Netanyahu'nun Konuşmasına Katılmadığını Açıkladı

ABD Kongresi'nin en genç Yahudi üyesi Sara Jacobs, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kongrede yaptığı konuşmaya katılmama nedenine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Jacobs, "Kongre'de tribünlere oynamanın, İsrail ve Filistin halkının bölgedeki barış ve güvenliğine katkı sağlamayacağını" ifade etti.

Gazze'deki Duruma Dikkat Çekti

Jacobs, MSNBC kanalına verdiği demeçte, Netanyahu’nun başlattığı askeri operasyonların sonuçlarına dikkat çekerek, "39 binden fazla Filistinlinin ölümüne yol açtığı bildirilen acımasız askeri operasyonu beni dehşete düşürdü," dedi. Ayrıca, Gazze'nin 10 aydır bombardıman altında olduğunu, altyapının tamamen yok olduğunu belirtti.

İnsani Durumu Eleştirerek Sözlerine Devam Etti

Jacobs, "Gazze'yi yerle bir etmenin ve sivil nüfusun yerinden edilişinin hiçbir haklı gerekçesi yoktur," dedi. İnsani yardımların ulaştırılamadığını vurgulayarak, bunun 1 milyondan fazla Filistinlinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden olacağını kaydetti.

Netanyahu'nun Savaş Politikaları Hakkında Eleştiriler

Jacobs, Netanyahu'nun savaşın sürdürülmesinde ısrar etmesini, "hesap vermekten korktuğu için"

Kongre'deki Katılımın Anlamı Üzerine Düşünceler

Jacobs, Netanyahu'nun konuşmasına katılmasının, Başbakan ve hükümetinin tutumunu desteklediği yönünde "sahte bir kanıt"

Netanyahu, konuşmasında Gazze'deki sivil can kayıplarının az olduğunu iddia ederken, bu konuşma ayakta alkışlarla karşılandı.