Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'nin Golan Tepeleri Saldırısına İlişkin Açıklamaları

ABD, Golan Tepeleri'nde gerçekleşen roket saldırısının Lübnan Hizbullahı tarafından yapıldığını belirtti.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 20:55
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 20:55

ABD'nin Golan Tepeleri Saldırısına İlişkin Açıklamaları

ABD'den Golan Tepeleri'ndeki Saldırıya Yanıt

Beyaz Saray, Golan Tepeleri'nde bulunan Medel Şems beldesine yönelik gerçekleştirilen roket saldırısının Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiğini açıkladı. Saldırının, tüm dünya tarafından kınanması gerektiği vurgulandı.

Ulusal Güvenlik Konseyi'nden Açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, saldırı ile ilgili yayımladığı açıklamada, "Bu saldırı Lübnan Hizbullahı'nın bir eylemidir. Roket onların kontrolündeki bir alandan fırlatılmıştır. Bu durumu herkes kınamalıdır," sözlerine yer verdi.

İsrail'e Destek Mesajı

Watson, ABD'nin İsrail'e olan sarsılmaz desteğini sürdürdüklerini ve Mavi Hat boyunca diplomatik çözümler geliştirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti. Saldırıdan önce ilk açıklamalarında saldırıyı kınadıklarını, ancak failin Hizbullah olduğuna dair bir yorumda bulunmadıklarını da sözlerine ekledi.

Mecdel Şems Saldırısının Sonuçları

Mecdel Şems'teki roket saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi ise yaralanmıştı. Yaralılardan altısının durumu ağır. İsrail Ordu Sözcülüğü de, saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiği yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Hizbullah'dan Yalanlama

Öte yandan, Hizbullah Hareketi, bu saldırının kendileri tarafından yapıldığı yönündeki iddiaları reddetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmayacak ve Hizbullah ağır bir bedel ödeyecek," ifadesini kullandı.