Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'nin Irak'ta Hava Saldırısı: Silahlı Gruplar Hedef Alındı

ABD, Irak'ın Babil vilayetinde silahlı gruplara yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 10:32
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 10:32

ABD'nin Irak'ta Hava Saldırısı: Silahlı Gruplar Hedef Alındı

ABD Ordusu, Irak'ta Hava Saldırısı Düzenledi

ABD ordusunun, Irak'ın Babil vilayetindeki silahlı gruplara karşı hava saldırısı gerçekleştirdiği duyuruldu. ABD merkezli bir savunma yetkilisi, bu saldırıyla ilgili olarak Anadolu Ajansı'na önemli bilgiler aktardı.

Hedefteki Savaşçılar

Yetkili, Babil vilayetindeki Musayyib bölgesinde insansız hava aracı kullanılarak saldırı düzenlendiğini ve savaşçıların hedef alındığını belirtti. "ABD Merkez Komutanlığı, bu insansız hava araçlarının hem ABD hem de Koalisyon Güçleri için ciddi bir tehdit oluşturduğuna kanaat getirdi. Bu eylem, personelimizin güvenliğini sağlamaya yönelik kararlılığımızı ortaya koymaktadır" dedi.

Haşdi Şabi'nin Karargahına Saldırı İddiaları

Irak medyasında yer alan haberlerde, Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye ait karargahın hava saldırısına uğradığı ve bölgede ölü ve yaralıların bulunduğu iddia edildi. Bu durum, gerilimi artıran bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İlgili Gelişmeler

ABD'nin düzenlediği bu hava saldırısının, İsrail ordusunun Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden biri olduğu öne sürülen Fuad Şükür'ü hedef aldığı operasyondan sadece birkaç saat sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.