Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Temsilciler Meclisi'nden Trump'a Suikast Girişimi İçin Görev Gücü Oluşturuldu

Temsilciler Meclisi, Trump'a yönelik suikast girişimini araştırmak için iki partiden oluşan bir görev gücü kurdu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 10:03
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:03

ABD Temsilciler Meclisi'nden Trump'a Suikast Girişimi İçin Görev Gücü Oluşturuldu

ABD Temsilciler Meclisi'nde Tarihi Oylama

ABD Temsilciler Meclisi, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin derinlemesine incelenmesi amacıyla 13 temsilciden oluşan bir görev gücü kurma kararını oy birliğiyle aldı. Görev gücü, 7 Cumhuriyetçi ve 6 Demokrat'tan oluşacak şekilde belirlendi.

Görev Gücünün Amacı

Yanlış giden hususları tespit etmek ve yaşanan güvenlik zaaflarını ortaya çıkarmak için çalışacak olan görev gücü, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'un da belirttiği gibi, ulusun liderlerinin güvenliğini korumanın partiler üstü bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti.

Olayın Ardından İncelemeler

Trump'a yönelik suikast girişimi, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler bölgesindeki bir seçim mitingi esnasında gerçekleşmişti. Olayda bir kişinin hayatını kaybettiği ve iki kişinin yaralandığı bildirildi. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan incelemelerde, suikast girişiminde bulunan kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu tespit edildi.

Gelecek Planları

İlgili görev gücü, ileride benzer olayların önlenmesi için neler yapılması gerektiğini de ele alacak. Nihai raporun aralık ayında yayımlanması bekleniyor.