Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD ve Irak Arasında Güvenlik İşbirliği Görüşmeleri Başladı

ABD ve Irak yetkilileri, güvenlik işbirliğini güçlendirmek amacıyla bir araya geldi. Toplantılar, önemli gelişmeleri kapsıyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 10:07
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 10:07

ABD ve Irak Arasında Güvenlik İşbirliği Görüşmeleri Başladı

ABD ve Irak'tan Güvenlik İşbirliği Adımı

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD ile Irak arasında güvenlik işbirliğini artırmak amacıyla görüşmelerin yapıldığını duyurdu. Pentagon'un Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Görüşmelerin Detayları

Ryder, "Pentagon, 2024 ABD-Irak Ortak Güvenlik İşbirliği Diyaloğu'na (JSCD) ev sahipliği yapıyor. Toplantılar, bugün ve yarın gerçekleşecek," ifadelerini kullandı.

Yüksek Askeri Komisyon Çerçevesinde İlerleme

Tümgeneral Ryder, bu diyalogun, ABD Başkanı Joe Biden ile Irak Başbakanı Muhammed Şii el-Sudani arasında Nisan ayında yapılan görüşmelerin bir devamı olduğunu belirtti. Toplantının, yüksek askeri komisyondan elde edilen sonuçlarla iki ülke arasındaki güvenlik ilişkilerini güçlendirme hedefini taşıdığını vurguladı.

DEAŞ ile Mücadele ve Güvenlik Ortaklığı

Görüşmelerin ana gündem maddelerinden birinin Irak'ta terör örgütü DEAŞ ile mücadelede küresel koalisyonun misyonunun sona erdirilme zamanı ve şekli olduğunu ifade eden Ryder, "Bu diyalog, HMC'nin son birkaç aydaki çalışmaları ile Irak'taki askeri misyonun onuncu yıl dönümünü de yansıtmaktadır," dedi.