Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD ve Irak Savunma Bakanları Washington'da Askeri İşbirliğini Görüştü

ABD ve Irak savunma bakanları, askeri işbirliğini güçlendirmek amacıyla Washington'da bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 21:01
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 21:01

ABD ve Irak Savunma Bakanları Washington'da Askeri İşbirliğini Görüştü

ABD ve Irak Savunma Bakanlarının Tarihi Görüşmesi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Irak Savunma Bakanı Sabit el-Abbasi, Washington'da önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Bu buluşma, iki ülke arasındaki askeri işbirliğini derinleştirmek amacıyla yapıldı.

2024 ABD-Irak Ortak Güvenlik İşbirliği Diyaloğu

Pentagon sözcülüğü, toplantının 2024 yılı için planlanan ABD-Irak Ortak Güvenlik İşbirliği Diyaloğu çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti. Görüşmede, Austin ve Abbasi, ikili savunma ortaklığının geleceğine dair kapsamlı değerlendirmelerde bulundular.

DEAŞ ile Mücadele ve Güvenlik İşbirliği

Açıklamaya göre, Washington'daki toplantıda, DEAŞ ile mücadele amacıyla oluşturulan koalisyonun Irak'taki askeri misyonunun sona ermesi ile beraber güvenlik işbirliği konuları da ele alındı. Austin, ABD'nin Irak'ın egemenliği, güvenliği ve istikrarına olan bağlılığını vurguladı.

İkili Güvenlik Ortaklığının Güçlendirilmesi

İki bakan, bu buluşma sırasında iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirecek güvenlik işbirliği ve ordular arası angajmanlar üzerinde ayrıntılı değerlendirmeler yaptılar. Ayrıca, ikili güvenlik ortaklığını daha da güçlendirmek için istişarelere devam etme kararı aldıklarını açıkladılar.