Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD, Venezuela Seçim Sonuçlarından Endişeli

Beyaz Saray, Venezuela'daki seçim sonuçlarının halkın iradesini yansıtmadığına dair endişelerini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 18:28
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 18:28

ABD, Venezuela Seçim Sonuçlarından Endişeli

ABD Yönetiminden Açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Venezuela'da gerçekleşen seçim sonuçları hakkında ciddi endişeleri olduğunu ifade etti.

Seçim Sürecine Dair Endişeler

Kirby, telekonferans aracılığıyla basın mensuplarıyla bir araya geldiği brifingde, seçim sonuçlarının halkın iradesini ve oylarını doğru bir şekilde yansıtmadığına dair kaygılarını dile getirdi.

Venezuelalıları sandığa gitmeleri için tebrik eden Kirby, “Seçim yetkililerinin yapılan açıklamaları dikkatle inceledik. Açıklanan sonuçların Venezuela halkının iradesini yansıtmadığına dair ciddi endişelerimiz var.” şeklinde konuştu.

Şeffaflık Beklentisi

Kirby, seçimlerin adil bir şekilde yürütülmesini sağlamak için her bir oyunun doğru şekilde sayılmasını ve bağımsız gözlemcilerin raporlarının beklenmesini vurguladı. “Sonuçlara dair detayların zamanında açıklanmasını istiyoruz.” dedi.

Uluslararası Kamuoyu ve İzleme

Kirby, seçim sonuçlarına ilişkin henüz kesin bir yargıya varmadıklarını belirterek, “Tüm detayların açıklanmasını bekliyoruz. Bu süreci uluslararası kamuoyu ile birlikte dikkatle izleyeceğiz.” sözlerini ekledi.

Venezuela Seçim Sonuçları

Venezuela Seçim Konseyi, nicolas Maduro'nun %51,20 oy oranı ile üçüncü kez devlet başkanı seçildiğini duyurdu. Ancak muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez, seçim sonuçlarını kabul etmediklerini açıkladı.