Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Abdullah Gül, AGÜ Mezuniyet Töreninde Önemli Mesajlar Verdi

Abdullah Gül, AGÜ mezuniyet töreninde üniversitelerin rolüne ve Filistin'deki duruma dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 22:13
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 22:56

Abdullah Gül, AGÜ Mezuniyet Töreninde Önemli Mesajlar Verdi

Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesinin Mezuniyet Törenine Katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'deki Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) mezuniyet törenine katıldı. Törene Gül'ün yanı sıra AGÜ Destekleme Vakfı (AGÜV) Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Üniversitelerin Rolü Üzerine Önemli Vurgular

Gül, gerçekleştirdiği konuşmada AGÜ'nün Türkiye'de yüksek derecede İngilizce eğitimi veren üniversitelerden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, üniversitelerin bilgi üretebilmesi için özgür düşünce ortamının gerekli olduğunun altını çizdi. "Herkesin korkusuzca düşüncelerini ifade edebilmesi, tartışmaların yapılması, rekabet ve yeniliği teşvik eder" dedi.

Filistin'deki Katliama Dikkat Çekti

Gül, üniversite kampüslerinin toplumsal sorunların tartışıldığı ve kamunun vicdanını yansıtan yerler olduğunu vurgulayarak, "Filistin'de yaşanan bir katliam var. Üniversiteler sadece eğitim alanları değildir; aynı zamanda insan haklarına yönelik konuların ele alındığı yerlerdir" ifadelerini kullandı.

Mezunların Sesinden Uluslararası Hukuka Eleştiri

Törende, okul birincisi Arif Emre Yıldız da söz alarak, "Gazze'de yaşananlar bir akıl ve vicdan tutulmasıdır. Uluslararası hukuk çökmüştür ve bize düşen farkındalığı artırmaktır" şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Törende Diplomalar Verildi

AGÜV Başkanı Çıkrıkçıoğlu ve Rektör Yılmaz da tören esnasında konuşma yaptı. Tören, 268'i lisans, 36'sı yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplam 304 öğrencinin kep atmasıyla sona erdi.