Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ActionAid: Gazze'ye Yeterli Yardım İzni Verilmiyor

ActionAid, Gazze'ye yönelik yardımların yetersiz olduğunu ve ihtiyaçların karşılanmadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 20:04
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 20:04

ActionAid: Gazze'ye Yeterli Yardım İzni Verilmiyor

Yetersiz İnsani Yardım Durumu

Uluslararası yardım kuruluşu ActionAid, Gazze’ye yönelik insani yardımların, zorunlu olan ihtiyacın çok altında kaldığını dile getirdi. Kuruluş, Gazze'deki temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için her gün en az 500 tır insani yardım gerektiğini ancak İsrail’in yalnızca temmuz ayında bu tür 710 tırın girişine izin verdiğini açıkladı.

Açıklama ve Endişeler

ActionAid UK tarafından yapılan yazılı bir açıklamada, Gazze’de süregelen insani krizin boyutları ele alındı. Açıklamada, bölgeye giriş yapan yardım miktarının oldukça az ve endişe verici seviyelerde olduğu vurgulandı.

B.M. Verileri ve Durum Analizi

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Gazze’de günlük en az 500 tır insani yardıma ihtiyaç duyulurken, bu tedarik neredeyse hiç sağlanamıyor. Bu durum, bölgedeki insani krizin derinleşmesine neden oluyor.

Engeller ve Bekleyen Yardımlar

Ayrıca, şu anda BM ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına ait toplam 1500 insani yardım tırı Mısır’da bekletiliyor. Bu durum, Gazze’deki durumu daha da zorlaştırıyor.

İnsan Hakları ve Yardım İhtiyacı

Filistin STK'ler Ağı (PNGO) Direktörü Amjad Al Shawa, Gazze’de her türlü insani yardım malzemesine ihtiyaç olduğunu belitti. Al Shawa, "(Gazze’de) nüfusun yüzde 100'ü insani yardıma muhtaç... Bu, içinde bulunduğumuz en kötü durum," ifadelerini kullandı.

Yerel Çalışmalar ve Çabalar

ActionAid Filistin İletişim Koordinatörü Riham Jafari, Gazze'deki personel ve ortaklarının hayati önem taşıyan yardımları ulaştırmak için olağanüstü çaba harcadığını belirtti. Jafari, "Çalışanlarımız, neredeyse imkansız koşullarda faaliyet gösteriyor, kendi güvenliklerinden endişe duymalarına rağmen bu yardımları ulaştırma konusunda kararlılar," açıklamasını yaptı.