Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adalet Bakanı Tunç, Gençlerle Tercih Destek Programı'nda Buluştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gençlerle buluşarak adaletin önemine vurgu yaptı ve güncel sorunlara dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:03
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:03

Adalet Bakanı Tunç, Gençlerle Tercih Destek Programı'nda Buluştu

Adalet Bakanı Tunç, Gençlerle Bir Araya Geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Önce Öğrenci Platformu tarafından düzenlenen Tercih Destek Programı çerçevesinde üniversite adayı gençlerle Dikmen Hakimevi'nde bir araya geldi.

Adaletin Anlamı ve Güncel Sorunlar

Bakan Tunç, adaletin, haksızlığa karşı haklının sesini duyurabilme yeteneği olduğunu vurguladı. "Haksız olanın sesi yüksek çıkabilir, ancak haklının sesi duyurulduğunda o zaman adalet sağlanmış olur. Maalesef günümüzde adaletin olup olmadığını sorgulamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Güncel gelişmelere de değinen Tunç, 7 Ekim 2023'ten beri Gazze'de 40 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirtti. "Bunların yarısı kadın ve çocuklardan oluşuyor. Ancak, uluslararası kuruluşların etkili olup olmadığını sorgulamak gerekiyor. 'Süper güç' olduğunu iddia eden ve insan haklarına saygı gösteren yere, ABD'nin kongresinde bir çocuk katilinin alkışlandığına dikkat çekti. "Bu, insanlığın yüz karasıdır," dedi.

Gençlere Başarı Dilekleri

Bakan Tunç, üniversite hayatına başlayacak olan gençlere başarılar dileyerek, hayallerindeki bölümleri kazanacaklarına inandığını ifade etti. Gençlere ayrıca üniversiteyi kazandıktan sonra kendilerini geliştirmeye devam etmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. "Size güveniyoruz. Türkiye Yüzyılı, sizin omuzlarınızda yükselecek inşallah." şeklinde konuştu.