Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adalet Bakanı Tunç'tan Canlı Yayında Önemli Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadınların soyadı ve Gezi Parkı davası hakkında açıklamalarda bulundu, hukukun önemine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 14:37
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 14:37

Adalet Bakanı Tunç'tan Canlı Yayında Önemli Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'ün Canlı Yayındaki Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NTV'de canlı yayında önemli değerlendirmelerde bulunarak gündemdeki konulara açıklık getirdi. Bakan Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin kadınların soyadıyla ilgili iptal kararının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin doğru bir düzenleme yapacağını düşündüğünü belirtti.

Kadının Soyadı Konusu

Bakan Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararından sonra Medeni Kanun’un ilgili maddesinde bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. 1926 tarihli ilk düzenlemenin, evlenen kadının kocasının soyadını almasını öngördüğünü hatırlatan Tunç, son yıllarda ise "Kadın, kendi kızlık soyadıyla beraber kocasının soyadını kullanabilir" şeklinde bir değişiklik yapıldığını belirtti. “Kadının soyadı konusunda bir tartışma söz konusu ediliyor.”

Tunç, Medeni Kanun'un aile hukuku ve miras hukuku açısından önemine vurgu yaparak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin konuyla ilgili en uygun düzenlemeyi gerçekleştireceğini ifade etti.

Gezi Parkı Davası ve Ziyaret Talepleri

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Gezi Parkı davası hükümlülerini ziyaret talebine de değinen Tunç, bu konuda gerekli işlemlerin titizlikle yürütüldüğünü vurguladı. Adalet Bakanlığına gelen gündelik başvuruların hızlıca değerlendirildiğini, ancak bazı durumların zaman alabileceğini aktardı. “Gezi davası hükümlülerini 64 farklı milletvekili, 340 farklı avukat ziyaret etti.”

Bakan Tunç, herkesin eşit muamele gördüğünü ve hükümlüleri ziyaret etmenin en doğal hak olduğunu belirterek, bu süreçte basında yer alan iddiaları da yanıtladı.

Kültürel Faaliyetler ve Gözaltı İddiaları

Son olarak, halay çekmenin gözaltı nedeni olduğu yönündeki iddiaları yanıtlayan Tunç, bu durumun bir çarpıtma olduğunu ifade etti. “Halay da horon da zeybek de bizim kültürümüz.”

Tunç, terör propagandası yapılmadığı sürece, Anadolu'nun birçok yerinde bu tür etkinliklerin bir sorun oluşturmayacağını belirtti.