Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Sahipsiz Hayvanlar ve Osman Kavala Üzerine Açıklamaları

Bakan Tunç, sahipsiz hayvanları koruma kanun teklifini ve Osman Kavala'nın durumunu değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 13:02
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 13:02

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Sahipsiz Hayvanlar ve Osman Kavala Üzerine Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis'te Açıklamalarda Bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayarak sahipsiz hayvanlara yönelik yeni kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Tunç, "Burada sokakları daha güvenli hale getirmeye yönelik bir tedbirden bahsediyoruz. Hayvanlarımızı da koruyacağız, insanlarımızı da koruyacağız," dedi.

Konu Çarpıtılıyor mu?

Bakan Tunç, sahipsiz hayvanlar konusunda kamuoyunda olumsuz bir algı oluştuğunu dile getirdi. "Hayvanlara yönelik katliam gerçekleştirilecekmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu kesinlikle doğru değil," ifadelerini kullandı. Tunç, hayvanları koruma konusunda hassas olduklarının altını çizdi.

Sokakların Güvenliği İçin Önlemler Alınıyor

Sokakların güvenliğinin önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Tunç, "Asıl problem, sokakların güvenli hale getirilmesi. İnsanlara zarar veren hayvanların, insanlardan ve çocuklardan uzaklaştırılması gerekiyor," şeklinde konuştu. Komisyonun yasada bazı değişiklikler yaptığını belirten Tunç, teklifin Genel Kurul'un takdirinde olduğunu kaydetti.

Osman Kavala'nın Yeniden Yargılanma Talebi

Gezi Parkı davası hükümlüsü Osman Kavala'nın yeniden yargılanma talebi ile ilgili de açıklamada bulunan Tunç, "Bu konuda 19 Temmuz'da bir dilekçe verildi ve konu değerlendirme aşamasında," dedi. Tunç, Kavala'nın yeniden yargılanma talebinin uygun görülmediğini açıkladı.

Tunç, "Gezi davasıyla ilgili kesinleşen durum söz konusu. Temyiz incelemesinden geçen kararlarla ilgili kanun yararına bozmaya gidilemiyor," diyerek konunun hukuki sürecini aktardı.