Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adana'da Metal Direk Çalıları İçin Hapis Cezası Verildi

Adana'da otoyol kenarındaki metal direkleri çalan 3 sanığa hapis cezası verildi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 11:37
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 11:37

Adana'da Metal Direk Çalıları İçin Hapis Cezası Verildi

Adana'da Metal Direk Hırsızlığı Davası

Adana'da, otoyol kenarında bulunan 15 metal direğin çalınmasıyla ilgili olarak 3 sanığa mahkumiyet kararı verildi. 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar R.D. ve S.G., birlikte sanık Ş.D. ile yargılandılar.

Olay ve Yargılama Süreci

Sanıkların, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Acıdere Mahallesi Misis Kavşağı ile Suluca alt geçidi arasında bulunan direkleri çaldıkları iddiasıyla açılan davada, Cumhuriyet savcısı, sanıkların eylemlerinin detaylarını açıkladı. Savcı, sanıkların, direklerin bir kısmının beton temelinin kırılması ve diğer kısmının topraktan sökülmesi suretiyle çalındığını ve bunu S.G.'ye ait kamyonete yüklediklerini belirtti.

Sanıklar, "kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık" ve "adet gereği açıkta bırakılmış eşya hakkında hırsızlık" suçlarından yargılandılar. Savcı, sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiklerini vurguladı.

Sanıkların İfadeleri

Yargılama sürecinde sanık R.D., olay nedeniyle pişman olduğunu ifade ederek tahliye ve beraat talebinde bulundu. Diğer sanıklar ise suçlamaları reddederek beraatlerini istedi.

Mahkeme Kararı

Mahkeme, R.D.'ye 4 yıl 2 ay hapis cezası verirken, Ş.D. ve S.G.'yi 5'er yıl hapse mahkum etti. R.D., daha önceki tutukluluk süresi ve suçsuz geçmişi göz önünde bulundurularak tahliye edildi.