Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adana'da Silahlı Cinayet Davasında Tutuklama

Adana'da bir kişinin cinayet davasında firari sanıklardan biri tutuklandı, mahkeme süreci devam ediyor.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 18:41
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 18:41

Adana'da Silahlı Cinayet Davasında Tutuklama

Adana'da Cinayet Davasında Gelişme

Adana'da bir kişinin sokak ortasında tabancayla vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen davada, firari üç sanıktan biri tutuklandı. Toplamda 18 sanığın yer aldığı davada, 9'unun tutuklu olduğu belirtiliyor.

Kasım H. Tutuklandı

1 Eylül 2023 tarihinde Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi'nde İbrahim Taşkıran'ı silahlı saldırıya uğratmakla bağlantılı olarak, "tasarlayarak öldürmeye yardım etme" suçundan yakalama kararı bulunan firari Kasım H, Adana'da polis tarafından yakalandı.

Mahkemede Savunma

Emniyetteki işlemlerinin ardından Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Kasım H, mahkeme başkanının sorularını yanıtladı. Başkan, "İbrahim Taşkıran'ın öldüğü silahlı saldırı öncesinde motosikletle katil zanlısı Fetullah B'nin evinizden hareket etti mi?" diye sordu.

Kasım H., "İbrahim Taşkıran'ı tanımıyorum ve onunla bir bağım yok. Olay günü hiç bir suça karışmadım. Fetullah B. ile de herhangi bir bağlantım bulunmamakta," dedi. Suçlamaları kesin bir dille reddederek serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme Kararı

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçun niteliği ve güvenlik kameralarındaki görüntüleri göz önünde bulundurarak, kaçma şüphesi olduğuna kanaat getirerek Kasım H.'nin tutuklanmasına karar verdi.

Olayın Detayları

Olay, Merkez Yüreğir ilçesinde, İbrahim Taşkıran'ın kaldırımda konuştuğu sırada motosikletle gelen iki kişiden birinin ateş açması sonucu gerçekleşti. Taşkıran ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmış, ancak burada hayatını kaybetmişti. Bu cinayet, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

İbrahim Taşkıran'ın öldürülmesine ilişkin hapis cezası için mahkemeye sevk edilen 18 sanık arasında firari üç ismin de bulunduğu bildiriliyor.

Mersin'in Mut ilçesinde tartıştıkları kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan aynı aileden 3 kişi...

Mersin'in Mut ilçesinde tartıştıkları kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti.