Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Afrika Birliği Dönem Başkanı Gazvani'den Ekonomik Entegrasyon Vurgusu

Afrika Birliği Dönem Başkanı Gazvani, ekonomik entegrasyonun hızlandırılmasını gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 16:24
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 16:24

Afrika Birliği Dönem Başkanı Gazvani'den Ekonomik Entegrasyon Vurgusu

Afrika Birliği'nden Ekonomik Entegrasyon Çağrısı

Afrika Birliği (AfB) Dönem Başkanı Muhammed Veled Gazvani, kıtanın güçlendirilmesi ve halkın ihtiyaçlarının karşılanması adına ekonomik entegrasyonun hızlandırılmasının bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Afrika Birliği Koordinasyon Toplantısı

Afrikalı liderler, Gana'nın başkenti Akra'da gerçekleştirilen "Afrika Birliği 6. Yıl Ortası Koordinasyon Toplantısı" kapsamında toplandı. Toplantıda, kıtasal birlikteliği engelleyen acil sorunlar ve AfB projeleri için finansman sağlama gibi önemli konular ele alındı.

Gazvani'nin Vurguları

Moritanya Cumhurbaşkanı ve AfB Dönem Başkanı Muhammed Veled Gazvani, toplantıda yaptığı açıklamada, "Kıtanın güçlenmesi ve vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması için ekonomik entegrasyonu hızlandırmamız elzemdir" dedi.

AfB Komisyonu Başkanı'ndan Önemli Uyarı

AfB Komisyonu Başkanı Musa Faki Mahamat, AfB’nin G20 gibi uluslararası platformlarda birleşik bir Afrika sesi sunmasının önemine dikkat çekti. Mahamat, "Büyük küresel forumlarda tek bir sesle konuşmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. Bunun yanı sıra, bölgeler arası ekonomik toplulukların etkinliğinin artırılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Gana Cumhurbaşkanı'ndan Öneri

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, AfB'nin kaynak dağıtımını optimize etmek için kalkınma finansmanı araçlarını birleştirme çağrısında bulundu.