Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ağrı'da Düzensiz Göçmen Girişi Engellendi

Ağrı'da temmuz ayında 966 düzensiz göçmenin girişi başarıyla engellendi.

Yayın Tarihi: 08.08.2024 19:52
Güncelleme Tarihi: 08.08.2024 19:52

Ağrı'da Düzensiz Göçmen Girişi Engellendi

Ağrı'da Düzensiz Göçmen Girişi Engellendi

Ağrı Valisi Mustafa Koç, temmuz ayında İran sınır hattından yasa dışı olarak ülkeye girmeye çalışan 966 düzensiz göçmenin girişinin engellendiğini açıkladı.

Asayiş ve Güvenlik Toplantısı

Vali Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte düzenlediği "Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı"nda, kentteki güvenlik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Temmuz ayında kentte 54 uyuşturucu olayında 75 kişi hakkında adli işlem yapıldığını belirten Koç, bunlardan 20'sinin tutuklandığını ifade etti. Ayrıca operasyonda 521 kilogram uyuşturucu ve 13 bin 75 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildiğini kaydetti.

Büyük Uyuşturucu Operasyonu

Koç, "Ayrıca Doğubayazıt ilçemizdeki Gürbulak Gümrük Kapısı sahasında 2 ton 200 kilogram uyuşturucu maddeyi ele geçirerek büyük bir başarıya imza atan tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum." diyerek, bu operasyonun uyuşturucu ticaretine karşı kararlı mücadelelerinin bir kanıtı olduğunu vurguladı.

İnsan Kaçakçılığı ve Siber Suçlarla Mücadele

Terör örgütlerine yönelik 49 operasyonda 17 kişi hakkında işlem yapıldığını, 4 kişinin tutuklandığını belirten Koç, siber suçlarla mücadele kapsamında 29 olaya müdahale edildiğini ve 18 kişinin tutuklandığını aktardı.

Göç Yolu Önleme Çabaları

Vali Koç, insan kaçakçılığını önlemek ve Ağrı'yı göç konusunda "Transit geçiş yolu" haline getirmemek için kararlı olduklarını belirtti. "40 göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti olayında 5 organizatör tutuklanmıştır, 210 düzensiz göçmen tespit edilerek ilgili birimlere teslim edilmiştir." dedi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç (ortada), İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol (solda) ve İl...

Ağrı Valisi Mustafa Koç (ortada), İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol (solda) ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar'ın (sağda) katılımıyla Valilik'te düzenlenen "Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı"nda, kentte temmuz ayında yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.