Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Air France Beyrut Uçuşlarını İptal Etti

Air France, bu sabah Beyrut'a iki uçuşunu iptal etti. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 29.07.2024 16:06
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 16:06

Air France Beyrut Uçuşlarını İptal Etti

Air France'ın Uçuş İptalleri

Fransız hava yolu şirketi Air France, bu sabah Lübnan'ın başkenti Beyrut a yönelik düzenlenmiş olan iki uçuşunu iptal etti. AA muhabirinin ulaştığı bilgilere göre, iptallerin sebebi mevcut durumdan kaynaklanıyor.

Beyrut'a Sefer Durumu

Bugün Paris'ten Beyrut a yapılacak olan iki uçuş, Lübnan'daki mevcut durum nedeniyle iptal edilmiştir. Ancak, Beyruttan Paris'e yapılan seferler normal olarak devam etmektedir.

Öğleden sonraki seferlerin gerçekleştirileceği öngörülmektedir. Yerel saatle 12.50'de planlanan uçuş ise zamanında gerçekleştirilmiştir.

Mecdel Şems Saldırısı

Diğer yandan, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 17'si ağır 35 kişi yaralanmıştır.

İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu söylemiştir. Ancak, Lübnan Hizbullahı bu iddiaları yalanlayarak, "Olayla ilgili herhangi bir bağlantımız yok," açıklamasında bulunmuştur.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek," ifadelerini kullanmıştır.