Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aizanoi Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Aizanoi Kısa Film Festivali'nde ödüller verildi, Nebil Özgentürk bu benzersiz deneyimi değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 25.08.2024 14:40
Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 14:40

Aizanoi Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Aizanoi Kısa Film Festivali Ödüllerini Dağıttı

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD) tarafından düzenlenen "Aizanoi Kısa Film Festivali" bu yıl dördüncü kez kapılarını açarak ödüllerini sahiplerine sundu. Kütahya'nın tarihi Aizanoi Antik Kenti'nde gerçekleştirilen etkinlik, "Toprak Ananın İzinden Zamanda ve Mekanda Yolculuk" teması ile dikkat çekti.

Nebil Özgentürk'ten Anlamlı Açıklama

Festivalin jüri başkanı Nebil Özgentürk, bu festivalin tarihi bir kentin altında yapılmasının önemine vurgu yaptı. AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yıllardır birçok sinema festivali düzenleniyor fakat buranın ruhu çok özgün. Dördüncü festivalin önceki etkinliklere göre daha masalsı bir havası olduğunu düşünüyorum. Burada amatör gibi gözüken ama ruhu olan bir etkinlik izledim. Nazım Hikmet belgeseli ile kapanması benim için ayrı bir gurur kaynağı," dedi. Özgentürk, festivalin her kasabada yapılması gerektiğini de ekledi.

Ödüller İki Kategoride Verildi

Bu yıl festivalde iki ana kategoride film ve belgesellere ödül verildi. "Yollar, Göçler ve Yemekler" kategorisi jürisinde Nebil Özgentürk başkanlık ederken, senarist Pınar Uysal ve yönetmen Kağan Özdemir de değerlendiriciler arasında yer aldı. Diğer kategori olan "Çevre Etiği ve Doğa Felsefesi"ne ise Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu başkanlık etti. Bu jüride Selim Erdoğan ve Doç. Dr. M. Said Tuğcu da bulunmaktaydı.

Öne Çıkan Filmler

Festivalde "Yollar, Göçler ve Yemekler" kategorisinde kurmaca dalında birinci olan film, Özge Uçar Çığşar'ın "Yollarda" adlı yapımı oldu. Belgesel dalında ise Hasan Ete'nin "İyi Ölüm" eseri birinci seçildi. "Çevre Etiği ve Doğa Felsefesi" kategorisinde ise Volkan Karataş'ın "Mutlak" filmi birinci oldu. Belgesel dalında birincilik ödülünü Ezel Avcı'nın "Derin Çığlık" eseri aldı.

Özel Ödüller Sahiplerini Buldu

Ayrıca, bu yıl "Ahmet Uluçay Ödülü" Cem Terbiyeli'nin "Nefes" filmine verildi. "Meter Steunene Ödülü" Emirhan Akaslan ve Kerem Tekinalp'in "Portakal Bahçesi" yapımına verilirken, "Yerel Jüri Ödülü" de Aizada Alymbek'in "Yuva" filmine takdim edildi.

Festival Etkinlikleri

Etkinlik süresince, alanında başarılı kısa filmlerin gösterimleri, söyleşiler, çeşitli sahne gösterileri, resim sergileri ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Bu yılki festival, hem sinema meraklıları hem de yerel halk için unutulmaz bir deneyim sundu.

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneğince (ASİFSAD) bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Aizanoi Kısa...

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneğince (ASİFSAD) bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Aizanoi Kısa Film Festivali"nin ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.