Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AJet Uçağı Acil İniş Yaptı: Yolcular Güvende

AJet'in Trabzon-Bursa seferini yapan uçağı, iniş takımlarının açılmaması sonucu İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 16:53
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 16:53

AJet Uçağı Acil İniş Yaptı: Yolcular Güvende

AJet Uçağı Acil İniş Gerçekleştirdi

AJet'e ait VF4517 sefer sayılı uçak, Trabzon'dan saat 10.55'te harekete geçerek Bursa Yenişehir Havalimanı'na iniş yapmayı denedi ancak iniş takımlarının açılmaması nedeniyle bu başarısız oldu.

İstanbul Havalimanı'na Yönlendirme

Pilotlar, acil durumun ardından İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibat kurarak iniş için izin istediler. Kontrol kulesi, AJet uçağına iniş izni vererek ikinci bir deneme yapılmasına olanak sağladı.

İniş ve Yolcu Güvenliği

Pilot, ikinci denemede sorunsuz bir şekilde İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Uçağın indiği alana itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Yolcular, valizlerini almak üzere İstanbul Havalimanı İç Hatlar Geliş Terminali'ne geçtiler. Karayolu ile Bursa'ya Taşınma

Yolcular İstanbul Havalimanı'ndan Bursa'ya karayolu ile gönderilecek. Ayrıca, Bursa'dan Trabzon'a gidecek yolcular için Ankara'dan bir uçağın Bursa'ya doğru havalandığı bildirildi.

Yolcunun Düşünceleri

Yolculardan Mustafa Yavuz, uçağın kalkışının zamanında olduğunu ve iniş sırasında yaşanan sıkıntıları anlattı:

"Motorlara birden gaz verdi pilotlar ve İznik Gölü'ne doğru yön verdiler. Bir şeyler olduğunu anladım ve açıkçası biraz korktum. Sonra tekrar Yenisehir Havalimanı'na döndü. Baktı ki yine inmeyecek, alçaldıktan sonra yeniden yükseldi ve İstanbul Havalimanı'na döndü. Tam inecekken İstanbul Havalimanı'nda da pisti pas geçti. Yükseldikten sonra yeniden aynı rotaya girdi ve sarsıntısız ve problemsiz bir şekilde indik. Hepimize geçmiş olsun."

Yavuz, bir an önce Bursa'ya gitmek istediklerini sözlerine ekledi.

AJet'in Trabzon-Bursa uçuşunu gerçekleştiren uçağı, İstanbul Havalimanı'na acil iniş...

AJet'in Trabzon-Bursa uçuşunu gerçekleştiren uçağı, İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı.