Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AK Parti Genel Başkanvekili Ala'nın Sincan'daki Mesajları

Ala, terörle mücadelenin önemini vurguladı ve Filistin'deki durumu ele aldı.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 17:38
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 17:38

AK Parti Genel Başkanvekili Ala'nın Sincan'daki Mesajları

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, Sincan'da Terörle Mücadele ve Filistin Gündemini Değerlendirdi

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Sincan 8. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yerleşkesine yönelik terör saldırısına değindi. Ala, "Aynı günün akşamında Suriye ve Irak'ın kuzeyine yapılan operasyonlarla bu saldırıya sert bir şekilde cevap verildi." ifadelerini kullandı.

Şehit Ailelerine Başsağlığı

Ala, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar diledi. "Dünya, teröre karşı olan kararlılığımızı biliyor. Terör, sadece ülkemizde değil, tüm bölgede istikrarı tehdit ediyor," diyerek Türkiye'nin tarihsel tecrübesine vurgu yaptı.

Filistin ve Gazze Vurgusu

Ala, konuşmasında Gazze'deki durumu ele alarak, "Bir yıldır Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. İsrail'in sivil hedefleri bombalaması, insanlık onurunu zedelemektedir," dedi. Dış güçlerin bu durumun arkasında durduğunu belirten Ala, "Netenyahu hükümetinin uyguladığı terörist yöntemler, tüm dünyanın gözleri önünde sürmektedir," ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Sorumluluk Alanı

Ala, milletçe kenetlenmenin önemine dikkat çekerek, "Türkiye, sınırlarının ötesinde sorumluluklar taşımaktadır. Gazze, Filistin, Lübnan, Suriye ve Irak gibi bölgelerin güvenliği de bizim için kaygı vericidir," dedi. Ala, AK Parti Sincan 8. Olağan İlçe Kongresi'nde görev alacak partililere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kongrede ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da birer konuşma yaparak katılımcılara hitap etti.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala (sol 7), AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta (sağ 7)...

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala (sol 7), AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta (sağ 7) ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan (sağ 6), Sinan Şamil San Spor Kompleksi'nde düzenlenen AK Parti Sincan 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.