Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AK Parti Grup Başkanvekili'nden Haşemalı Kadın Tepkisi

Usta, Akçakoca'da haşema giyen kadının havuza alınmamasını eleştirerek, bu tür zihniyetlerin geri kalmışlık olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 17:15
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 17:15

AK Parti Grup Başkanvekili'nden Haşemalı Kadın Tepkisi

AK Parti Grup Başkanvekili'nden Tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Akçakoca'da haşema giyen bir kadının havuza alınmaması hususunda sert eleştirilerde bulundu. Usta, bu davranışların kabul edilemeyecek kadar ilkel ve geri bir zihniyet örneği olduğunu ifade etti.

Site Yönetimlerine Çağrı

Usta, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde meydana gelen olayda, site sakinlerinden bir hanımefendinin, kendi kullanımına açık bir alanda havuza girmek istemesi sonrası yaşanan müdahaleye dikkat çekti.

“Bir site sakini gelip de ‘Sen buraya bununla giremezsin’ diyemez, böyle bir hakkı yok.” diyen Usta, yönetimlerin bu tür kararlar alma yetkisinin bulunmadığını vurguladı.

Medeni Davranış ve Yargı Süreci

Usta, bu durumu medeni bir şekilde mücadelesini sürdüren kadını tebrik ederek, “Bu tip davranışlar kabul edilemez, çok ilkel buluyorum.” dedi. Kadının yargıya başvurmasının da hak arayışı adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Türkiye’nin İmajı ve Gelecek

Bu tür olayların Türkiye’nin imajına zarar verdiğine vurgu yapan Usta, bu yaklaşımın artık gündemden düşmesi gerektiğini dile getirdi. “Mahkeme sonucunda da hak yerini bulacaktır. Bunlar artık Türkiye’nin gündeminde olmaması gereken işler.” ifadelerini kullandı.