Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AK Partili Turan'dan ABD Kongresi'ne Sert Tepki: Soykırım Alkışlanamaz

Hasan Turan, ABD Kongresi'nde Netanyahu'ya yapılan alkışların, soykırımı onaylamak anlamına geldiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:33
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 16:33

AK Partili Turan'dan ABD Kongresi'ne Sert Tepki: Soykırım Alkışlanamaz

AK Partili Turan'dan Çarpıcı Açıklamalar

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, ABD Kongresi'nde Netanyahuya yapılan alkışları kınadı. Turan, bu durumun; soykırımı ve katliamı teşvik ettiğini vurguladı.

Alkışlanan Soykırım Değil, Insanlık Ayıbı

Turan, Netanyahunun 56 dakikalık konuşması sırasında Kongre üyeleri tarafından 79 kez alkışlandığını belirtti. Böyle bir durumun, uluslararası tarihinde bir utanç olarak kalacağını ifade eden Turan, "Alkışlanan şüphesiz Netanyahu değil soykırımdır, katliamdır," dedi.

İddialı İstatistikler

Birleşmiş Milletler'in Kadın Raporu'na atıfta bulunan Turan, İsrail'in Gazze'de her saat 2 anneyi öldürdüğünü, toplamda 39 bin 175 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Turan, "Bu noktada, ABD'li senatörlerin soykırımı alkışlaması, yeni bir insanlık suçu olarak kayıtlara geçmiştir," değerlendirmesini yaptı.

Savaş Suçluları İçin Mücadele

İlk olarak, Aliya İzzetbegoviç'in bir sözünü hatırlatan Turan, "Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır" ifadesi eşliğinde, Batı'nın desteklediği siyonist rejimin, 40 bin insanın katilini alkışlamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Özgürlüğü İhlal Eden Açıklamalar

ABD'de bir savaş suçlusunun alkışlanmasını eleştiren Turan, "O alkışları yapan eller, kanlı ve kirli ellerdir" şeklinde bir yorumda bulundu. Turan, saygı göstermek amacıyla protesto eden 96 senatöre ve Filistin asıllı Rashida Tlaib'e teşekkür etti.