Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Akçakoca Açıklarında Gizemli Demir Kalıntıları Keşfedildi

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde zıpkınla balık avlayan bir kişi, deniz tabanındaki demir kalıntılarını görüntüledi.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 19:05
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 19:05

Akçakoca Açıklarında Gizemli Demir Kalıntıları Keşfedildi

Akçakoca'da Su Altında Gizemli Kalıntılar

Düzce'nin kıyısında bulunan Akçakoca ilçesi açıklarında zıpkınla balık avlamafa çıkan bir amatör dalgıç, yıllardır merak ettiği demir kalıntılarını görüntülemeyi başardı.

Dalgıcın Bulduğu Kalıntılar

Birincil olarak, Paşalar köyü açıklarında balık avına çıkan Gürkan Gürbüz, deniz tabanında yıllar önce fark ettiği büyük demir parçalarını kesin bir şekilde kayda aldı. Gürbüz, 8 yıl önce ilk kez rastladığı bu kalıntıları daha önce bulanıklık sebebiyle net bir şekilde görememişti.

"Su Berrak Olunca Kaydı Aldım"

Gürbüz, konu hakkında yaptığı açıklamada, "En son dalışımda su çok berrak olduğu için net bir şekilde görebildim ve kameramı açtım. Zıpkınımda her zaman kayda hazır bir su altı kamerası bulunuyor, bu nedenle battığı görünce hemen kaydettim," dedi.

Kalıntıların Gizemi

Deniz tabanında gördüğü kalıntılarla ilgili daha önce araştırmalar yaptığını ifade eden Gürbüz, kalıntıların 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir denizaltı olabileceği yönündeki spekülasyonları da aktardı. 1944'te Karadeniz'de yaşanan denizaltı patlamalarının söz konusu olabileceğini belirten Gürbüz, kalıntıların uzunluğunun 20 metre, genişliğinin ise 7 metre civarında olduğunu açıkladı.

"Kalıntıların çoğu sağlam bir şekilde duruyor, fakat bazı parçalar kuma gömülü olduğu için tam net bir halde görünmüyor. Ayrıca, ön tarafında dağılan bazı parçalar da mevcut," diye ekledi.

Düzce'nin Karadeniz'e sahili olan Akçakoca ilçesi açıklarında zıpkınla balık avlayan Gürkan...

Düzce'nin Karadeniz'e sahili olan Akçakoca ilçesi açıklarında zıpkınla balık avlayan Gürkan Gürbüz, deniz tabanında yıllar önce de gördüğü demir kalıntıları su altı kamerasıyla kaydetti. Gürbüz, AA muhabirine, konuyla ilgili açıklamada bulundu.