Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aliyev ve Paşinyan'dan Barış Anlaşması İçin Müzakere Talimatı

Azerbaycan ve Ermenistan liderleri, dışişleri bakanlarına barış anlaşması için müzakereleri hızlandırma talimatı verdi.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 16:49
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 16:49

Aliyev ve Paşinyan'dan Barış Anlaşması İçin Müzakere Talimatı

Aliyev ve Paşinyan'dan Önemli Adım

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, uluslararası işbirliği çabaları doğrultusunda barış müzakerelerine hız kazandırma kararı aldı.

Barış Müzakereleri İçin Talimat

Aliyev ve Paşinyan, dışişleri bakanlarına iki ülke arasında barış anlaşmasının en kısa sürede tamamlanması ve imzalanması amacıyla ikili müzakerelere devam etme talimatı verdi.

Toplantı Detayları

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen bilgiye göre, bu önemli görüşme Kazan'da düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi kapsamındaki "Genişletilmiş BRICS+" toplantısı sırasında gerçekleşti. Toplantıda Ceyhun Bayramov ve Ararat Mirzoyan, iki ülkenin dışişleri bakanları olarak hazır bulundu.

Müzakerelerin Konuları

Görüşmelerde, iki ülke arasındaki barış görüşmeleri, sınırların belirlenmesi süreci ve diğer önemli konular üzerine detaylı değerlendirmelerde bulunuldu. Her iki liderin de bu sürece verdiği önemin altı çizildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağda) ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan (solda)...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağda) ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan (solda), Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi'ndeki "Genişletilmiş BRICS+" toplantısı kapsamında bir araya geldi.