Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Alman İstihbaratı: Rusya'nın Avrupa'daki Sabotaj Faaliyetleri Arttı

Almanya, Rusya'nın Avrupa'daki sabotaj faaliyetlerini artırdığına dair uyarıda bulundu.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:06
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:06

Alman İstihbaratı: Rusya'nın Avrupa'daki Sabotaj Faaliyetleri Arttı

Rusya'nın Avrupa'daki Sabotaj Faaliyetlerinde Artış

Almanya'da iç istihbaratla ilgili çalışmalar yürüten Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), Rusya'nın Avrupa'da yürüttüğü sabotaj faaliyetlerinin belirgin bir şekilde artış gösterdiğini açıkladı.

İstihbarat Raporu ve Daha Fazla Güvenlik Önlemi

BfV, resmi internet sayfasında paylaştığı açıklamada, Rusya'nın Avrupa'daki eylemlerinin tehlikesinin arttığını vurguladı. Rus istihbarat servislerinin özellikle Alman şirketlerde çalışan kişilerin sosyal medya hesaplarını incelediği bilgisi dikkat çekti.

Risk Analizi ve Gelecek Tehditleri

"Sabotaja karşı korunma" başlıklı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Rusya'nın Almanya ve genel Avrupa'da sabotaj eylemleri gerçekleştirme olasılığı, Ukrayna'ya yönelik saldırı savaşının gidişatına ve Batı ile Rusya arasındaki gerginliğin evrimine bağlıdır. 2023 yılı itibarıyla Avrupa genelinde yaşanan olaylar ve Almanya'daki artan şüpheli faaliyetler, mevcut güvenlik durumunun yeniden değerlendirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor."

Siber Saldırılar ve Gizli Tehlikeler

Alman medyası, Rusya destekli siber saldırganların, Alman hükümetine ve özel sektöre ait internet sitelerine yönelik saldırılar düzenlemeye devam ettiğini aktarıyor. Ayrıca, yaklaşık iki hafta önce, ABD istihbaratı, Rusya'nın Ukrayna için askeri teçhizat üreten bir Alman silah firması yöneticisine yönelik suikast planları hakkında Alman makamlarını bilgilendirmişti.