Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya Başbakanı Scholz İki Devletli Çözüm ve Silah Tedariki Üzerine Açıklamalarda Bulundu

Scholz, İsrail'e silah tedarikinin durdurulmadığını ve iki devletli çözüm gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 17:25
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 17:25

Almanya Başbakanı Scholz İki Devletli Çözüm ve Silah Tedariki Üzerine Açıklamalarda Bulundu

Scholz'tan İsrail'e Silah Tedarik Açıklaması

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail’in Filistin topraklarındaki işgalinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtmesine rağmen, bu durumu göz önünde bulundurarak İsrail’e silah sağlama kararının değiştirilmediğini ifade etti.

Basın Toplantısında Önemli Vurgular

Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Scholz, "İsrail’e silah tedarik ettik ve bunu durdurma kararı almadık. Ancak duruma göre karar veriyoruz." şeklinde konuştu.

Boykot Taleplerine Yanıt

Batı Şeria’daki ürünlerin boykot edilmesi talebine karşı çıkan Scholz, "Benim hükümetim, İsrail’den gelen mal ve hizmetlerin boykot edilmesini desteklemeyecektir. Bu tür talepleri iğrenç buluyorum." dedi.

İki Devletli Çözüm Perspektifi

Scholz, "İsrail’in uluslararası hukuka uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladık. İki devletli çözüm perspektifinin korunmasına olan inancımız devam ediyor." ifadesinde bulunarak, bu yönde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gelecek Seçimler ve Biden Yönetimi Üzerine Görüşler

Gelecek yıl gerçekleşecek seçimlerde yeniden aday olacağını belirten Scholz, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, diğer ülkelere kalifiye işgücü ihtiyacı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.