Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya'da ırkçı saldırıya uğrayan siyasetçi Adeline Abimnwi Awemo

Kamerun kökenli siyasetçi Adeline Abimnwi Awemo Almanya'da ırkçı bir saldırıya uğradı, saldırıya tepki büyüyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 16:57

Almanya'da ırkçı saldırıya uğrayan siyasetçi Adeline Abimnwi Awemo

Almanya'da Irkçı Saldırı Şoku

Almanya'nın Brandenburg eyaletinde, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisine bağlı milletvekili adayı Adeline Abimnwi Awemo, ırkçı bir saldırıya uğradı.

Saldırı Detayları

Olay, 25 Temmuz akşamı Cottbus'ta seçim afişlerini asarken meydana geldi. CDU Brandenburg Eyalet Başkanı Jan Redman, sosyal medya platformu X aracılığıyla paylaşım yaparak, Awemo'nun ırkçı söylemler ve fiziksel saldırıyla karşılaştığını duyurdu.

Redman'dan Açıklama

Redman, "Adayımız, eyalet seçimleri için Cottbus'ta afiş asarken doğrudan ırkçılığa ve fiziksel saldırıya maruz kalmıştır. Bu, toplumumuzda yaşanan korkunç davranışların bir başka örneğidir. Awemo'nun yanındayız" şeklinde konuştu. Ayrıca, Almanya'da siyaseten aktif şahıslar için artan risklerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Saldırının İçeriği

Alman basınında yer alan haberlere göre, ırkçı saldırgan, Awemo'ya "Siz insan değilsiniz" diye bağırdı. Awemo, siyasete toplumla birlikte çalışmak ve değişim yaratmak amacıyla girdiğini ifade ederek, "Ben bir Cottbus'luyum ve burada yaşayan insanlara kendimi adamış bir Cottbus'lu olarak kalacağım" dedi.

Polis Soruşturması

Olayla ilgili polis, geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Bu tür saldırıların önüne geçmek için toplumda farkındalığın artırılması gerektiğine dair çağrılar yükseliyor.