Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya'da Şii Cemaati Merkezine Yasak Geliyor

Almanya, Hamburg'da Şii cemaati merkezlerini yasakladı. İçişleri Bakanı, aşırı görüşler ve anti-semitizm suçlamalarıyla kapatıldığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 13:41
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 13:41

Almanya'da Şii Cemaati Merkezine Yasak Geliyor

Almanya'da Şii Cemaati Merkezinin Yasaklanması

Almanya'nın Hamburg eyaletinde, İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkedeki Şii cemaatinin önemli bir merkezi olarak kabul edilen Hamburg İslam Merkezi ve onunla ilişkili kuruluşların yasaklandığını duyurdu.

Açıklamada Önemli Vurgular

Faeser, yaptığı resmi açıklamada, Hamburg İslam Merkezi ve bağlantılı kuruluşların, "anayasa karşıtı hedefler güden aşırı bir örgüt olduğu" gerekçesiyle kapatıldığını belirtti. Bakan, merkezin totaliter bir ideoloji propagandası yaptığını ifade ettiği sırada, "Bu yapı Hizbullah'ı destekleyerek saldırgan bir anti-semitizm yayıyor" şeklinde konuştu.

Camilere Yönelik Kapatma Kararları

Ayrıca, alınan karara göre, Almanya genelinde Şii cemaate ait dört caminin de kapatıldığı bildirildi. Ülkede, Şii cemaatine bağlı yaklaşık 200 cami derneği bulunduğu tahmin ediliyor.

Polis Operasyonları ve İncelemeler

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, Hamburg İslam Merkezi'nin, İran yönetiminin doğrudan temsilcisi olduğu ve Almanya'da Hizbullah gibi yasaklı bir örgütü desteklediği vurgulandı. Yasak kararının ardından, polis, Almanya genelinde 8 eyaletteki 53 mülke operasyon düzenleyerek arama yaptı ve burada bulunan malları inceleyerek el koydu.