Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya'da Sınır Dışı Uygulamaları Üzerine Tartışmalar Devam Ediyor

Almanya'daki koalisyon hükümetinde Suriyeli ve Afganların sınır dışı edilmesi konusunda görüş ayrılıkları ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 19:24
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 19:24

Almanya'da Sınır Dışı Uygulamaları Üzerine Tartışmalar Devam Ediyor

Almanya'da Sınır Dışı Tartışmaları

Almanya'da, suç işlemiş Suriyeli ve Afganların sınır dışı edilmesiyle ilgili koalisyon hükümeti içinde önemli görüş ayrılıkları yaşandığı bildirildi. Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı'nın gizli bir raporunda, Suriye'deki güvenlik sorunları ve mültecilerin güvenli bir şekilde geri dönmelerinin sağlanamadığı vurgulanıyor.

Güvenlik Sorunları ve İnsan Hakları İhlalleri

Raporda, Suriye'deki devam eden çatışmalar ve geri dönen mültecilerin karşılaştığı ciddi insan hakları ihlalleri konusuna dikkat çekildi. Bu bağlamda işkence ve infazlar gibi suçlar için güvenilir raporların mevcut olduğu belirtiliyor.

Koalisyon içindeki Görüş Ayrılıkları

Yeşiller Partisi'nden Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Hamburg'da yaptığı açıklamada, belirsiz dönemlerde vaatlerde bulunmanın güvenliği artırmadığını dile getirdi. Baerbock, bu konudaki görüş ayrılıklarını ima ederek, beklentilerin yerine getirilmesinin zor olduğunu savundu.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise, Afganistan ve Suriye'ye yapılan sınır dışı işlemleri tekrar başlatma amacıyla çeşitli ülkelerle gizli görüşmeler yürütüldüğünü anlattı.

Başbakan Scholz'un Açıklamaları

Başbakan Olaf Scholz, ağır suçluların ve teröristlerin Suriye ve Afganistan'a sınır dışı edilmesinin yeniden mümkün olacağını belirtmişti. Bu durum, hükümet içindeki tartışmaların odak noktası olmaya devam ediyor.